Maaseudun Kukkasrahasto Säätiön nuorisoasumiseen liittyvä valmistelu on päättynyt

Selvitystyönsä pohjalta Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö on päättänyt, ettei se lähde edistämään nuorisoasuntoihin liittyvää hanketta. Kaikki asiaan liittyvä valmistelutyö ja keskustelu on Maaseudun Kukkasrahasto Säätiön osalta päättynyt, eikä säätiö ryhdy mihinkään jatkotoimenpiteisiin.

Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö

Lue lisää

Vuoden kasvattaja- 2014 on Cantores Minores

Vuoden kasvattaja- palkinnon 2014 saa Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores Palkinnon arvo on 20 000 euroa.

Cantores Minores on toiminut yli 60 vuotta sosiaalisena ja kulttuurisena kasvattajana pääkaupunkiseudulla. Kuoro tunnetaan uraauurtavasta konserttitoiminnastaan. Suurten ja lumoavien musiikkiesitysten taustalla seisoo vuosikymmenien kulttuurinen perinne.

Cantores Minores on vankka yhteisö, jonka toiminnalla on suuri merkitys sosiaalisen pääoman tarjoajana ja yhteiskunnallisen syrjäytymisen ehkäisijänä. Kuorotoimintaa voi solidaarisuudessaan verrata esimerkiksi urheiluseurojen elämään.

”Palkinto ohjataan kuoron stipendirahastoon, josta myönnettävillä avustuksilla mahdollistetaan myös vähävaraisista perheistä tulevien kuorolaisten osallistuminen musiikinopetukseen ja konsertti-kiertueisiin”, kertoo kuoron taiteellinen johtaja kapellimestari Hannu Norjanen.

"Cantores Minores on ajassa ja musiikin kehityksessä erinomaisesti laulava kuoro, joka antaa pojille ja nuorille miehille esimerkillisen alustan kasvamiseen. Taiteellinen johtaja Hannu Norjanen osaa taitavasti opettaa ja johtaa kaikkia porras portaalta eteenpäin sekä kuorolaisena että yksilönä”, säätiön asiamies Markus Kinnunen sanoo valintaperusteluina.

”Cantores Minores ohjaa jokaista löytämään harrastuksesta uusia nuotteja tulevaisuudelle. Osasta kasvaa kuorouran jälkeen aktiivisia kuorolaulun ja musiikin harrastajia, kun taas toisista tulee ammattimuusikoita niin klassisen kuin kevyenkin musiikin saralla."

Palkinto luovutettiin maanantaina 9.2.2015 klo 13 Helsingin tuomiokirkon kryptassa.

Lisätietoja:

Maaseudun Kukkasrahasto Säätiö

Tiedottaja Heikki Jahkola, 0500 712 712

 

Cantores Minores

Hannu Norjanen, taiteellinen johtaja/rehtori 0500 504 392

hannu.norjanen@cantoresminores.fi

Jukka-Pekka Mäki-Luopa, toiminnanjohtaja 040 837 4585

juki@cantoresminores.fi

www.cantoresminores.fi

www.facebook.com/CantoresMinores

printtikelpoiset kuvat: www.cantoresminores.fi/media/kuvapankki

 

Cantores Minores -kannatusyhdistys ry.

 

Cantores Minores -toimintaa ylläpitää kannatusyhdistys, jonka alaisuudessa toimivat Cantores Minores-musiikkiopisto ja -poikakuoro. Musiikkiopistossa, joka kattaa koko kuoron pedagogisen toiminnan musiikkileikkikoulusta A-kuoroon asti, opiskelee tälläkin hetkellä yli 450 poikaa ja nuorta miestä. Esiintyvään A-kuoroon kuuluu noin 140 jäsentä.

Yhdistys tarjoaa ilmaista musiikkileikkikoulutoimintaa neljässä päiväkodissa esikouluikäisille pojille ja tytöille Tuomiokirkkoseurakunnan alueella Helsingissä.

Joka vuosi Cantores Minores tuottaa kolme tai neljä suurta konserttiproduktiota ammattisolistien ja -orkesterien kanssa. Lukuisat ulkomaankiertueet laajentavat kasvavien nuorten maailmankuvaa ja tutustuttavat vieraisiin kulttuureihin.